“A mosoly a legrövidebb út két ember között, a tánc pedig a legrövidebb út két lélek között.” Martha Graham

TáncSzalon

Gyakran ismételt kérdések (GYIK/FAQ)

TáncSzalon

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Tartalomjegyzék – GYIK

Kattintson a kérdésre a bővebb információkért!

1. Miért van öltözködési illem a TáncSzalonban? 

A TáncSzalonban úgy gondoljuk, hogy igazán nagy értéke van az emberi kapcsolatoknak és a tiszteletnek. Épp ezért tudjuk, hogy egymás tiszteletéhez elsősorban magunkat kell becsülnünk. Ha magunkat becsüljük, akkor pedig egyértelmű, hogy nem megyünk „játszós/casual” öltözékben munkába, étterembe vagy színházba.

Egy gálaesten vagy bálon jó eséllyel lesz dress code, mégpedig legalább „black tie”, azaz szmokingos esemény.

A TáncSzalon rendezvényeivel fel tudunk készülni az ilyen eseményekre is, hiszen a táncprogramokon viselt öltözékben otthonosan érezzük magunkat, így az igazi alkalmi viseletek más csak egy kis lépést fognak jelenteni számunkra.

2. Mit viseljenek a hölgyek a TáncSzalon programjain? 

A társastáncok közben a térd alá érő ruha (vagy szoknya blúzzal) mutat a legcsodásabban a hölgyeken.
A tánccipő tökéletes választás, de ugyanolyan kényelmes megoldás lehet egy magasabb sarkú, zártabb orrú cipő, amely tartja a bokát.

A fentiek biztos pontot jelentenek, de a „dressz code” megtalálható a belépőjegyen is, így a különböző alkalmakhoz megfelelően tud választani öltözéket.

3. Mit viseljenek a férfiak a TáncSzalon programjain? 

A társastánchoz egy elegáns ing és egy zakó illik a legjobban, amely mellé sötét színű nadrágot válasszunk!
A tánccipő szuper választás, de ha nincs a szekrényben akkor bőr vagy velúr sötét színű félcipő a jó döntés.

A fentiek biztos pontot jelentenek, de a „dressz code” megtalálható a belépőjegyen is, így a különböző alkalmakhoz megfelelően tud választani öltözéket.

4. Mi történik, amennyiben nem tartom be az öltözködési illemet?

Vendégeink szívesen öltöznek elegánsan, így ez a kérdés nem merül fel túl gyakran.
Az öltözködésünkkel nem csak magunkat, hanem a többi résztvevőt is megtiszteljük. Ha valaki nem tiszteli magát és a többieket, akkor az adott alkalommal nem tud részt venni az eseményen.

5. Viselkedési norma a TáncSzalonban? – Kezdési időpontok, avagy a pontosság kérdése.

Kezdési/érkezési időpontok:
Azért van vendégfogadási időpontunk – melyet a belépőjeggyel együtt e-mailben is elküldünk – , hogy lehetőségünk legyen felkészülni, ráhangolódni a programra. Ekkor megismerkedhetnek velünk, a TáncSzalonosokkal és a többi résztvevővel is, így máris jobb hangulatban indíthatjuk a táncok megismerését.
Ráadásul ne feledjük, az átöltözéshez is megfelelő időre van szükségünk és gondoljunk bele, hogy milyen jól fog esni egy életmentő kávé a program elkezdése előtt!

Vendégfogadás a programok kezdése előtt 30 perccel nyílnak és a program előtt 10 perccel zárulnak. Pl.: 17:00-kor kezdődő program esetén 16:30-16:50 között várjuk a vendégeket, mert 17:00-kor pontosan kezdünk.
Amennyiben valaki épp a zárás után érkezne, de telefonon jelzi nekünk, akkor örömmel fogadjuk egészen a program kezdéséig.

A program kezdése után már nem engedünk be új vendéget az adott órára, mert nem szeretnénk megzavarni a pontosan érkezőket.
A késők az első szünet után csatlakozhatnak a többiekhez – kissé lemaradva nehezebb dolguk lesz ugyan, de az első szünetben majd gyorstalpalót kapnak az addigi anyagból.

6. Viselkedési norma a TáncSzalonban? – Hangosság, udvariatlan beszéd

A Szalon egy lakóépületben helyezkedik el, ezért tiszteljük az ott lakókat. A Szalonnak jó a szigetelése, de az oda vezető úton lehetünk hangosak, így kérem figyeljünk oda, hisz mi szórakozni megyünk, addig vannak, akik pihenni akarnak.
Ha mind két oldal jószándékú a másik felé, akkor könnyedén megférnek együtt.

Ezért kérem, hogy a Szalonba vezető folyosón és a Szalon télikertjében az esti órákban figyeljünk a hanghordozásunkra.

7. Hol található a TáncSzalon?

A TáncSzalon címe: 1113 Tas vezér utca 20.

Csodás környezetben, csupán pár lépésre a Feneketlen tó és a Kosztolányi Dezső tér mellett, de a Móricz Zsigmond körtér is csupán 8 percnyi sétára található.

Bejutás:
A Kapucsengő 38-as.
A Szalon az első emelten található, ahova pár lépcső vezet fel, majd az első emelten balra kell fordulni és a zárt folyosó felé menni – várhatóan az egyik TáncSzalon kollégánk ott fogja fogadni és bekíséri a Szalonba.

8. Hol tudok parkolni amikor a TáncSzalonba megyek?

Jellemzően pár helyet akár a Tas Vezér utcában is találhat, közvetlen a Szalon előtt, de rengeteg parkolóhely található a Feneketlen tó melletti Edömér utcában, vagy a Tas Vezér utca korábbi szakaszán a MCC előtt, mely területek csupán 1-2 perc sétára vannak a TáncSzalontól.

A Bocskai útnak ez a fele hétköznapokon reggel 8-tól este 8-ig fizetős övezet, a 3111-es zónában van.
Ha kevésbé szeretne foglalkozni a parkolással, akkor tudja, hogy a Bocskai út túloldalán, a 3112-es zónában szintén reggel 8-tól, de már csak este 6 óráig kell fizetni a parkolásért, így csupán pár perces sétával bemelegedhetünk és a parkolás újraindításával sem kell foglalkoznunk.

9. Miért csak ennyien (4pár) vehetnek részt a programokon?

A TáncSzalonban igazán különleges környezetre gondoltunk.
Így nem csak igazán kényelmesen férnek el résztvevőink, hanem táncszakértőink is sokkal intenzívebben tudnak figyelni vendégeinkre!

10. Miért nincsenek rendszeres, heti 1 órás tanfolyamok?

A TáncSzalonban úgy gondoljuk, hogy a tánc a kapcsolatokról is szól. Ha csak beesünk, végzünk és elmegyünk, akkor sem a házigazdákkal, sem a vendégekkel sem tudunk beszélgetni. Ráadásul sok esetben az odaút és visszaút is legalább 30-30 perc lehet, ami egy egy órás programért nem valami jó élmény.
Ellenben egy bő 4 órás programért már nem is olyan vészes 1 órát utazni, főleg, ha közben csak magunkra és partnerünkre kell figyelni és kiszakadhatunk a hétköznapi rutinokból.

11. Miért csak kezdőknek szóló programok vannak?

Amikor a táncra gondolunk, olykor igaz lehet, hogy a „kevesebb néha több”.
Egy alkalmi rendezvényen a férfiaknak illik felkérni a hölgyeket, ahogy a hölgyeknek illik elfogadni ezt a táncot. Sok esetben nem az illemet nem tudják, egyszerűen nem tudják, hogy mit és hogy táncoljanak. Ezért a bálokon jellemzően azt látjuk, a nagy többség csupán érzésből táncol.

Épp ezért a TáncSzalonban azt találtuk ki, hogy a bálokon lévő „nagy többségnek” mutatjuk meg, hogy az érzés mellett hogyan lehet szépen és elegánsan is táncolni néhány tánc erejéig. A bálok előtt pedig lehetőséget is adunk „gyakorolni” privát és nyílt táncestjeinken, melyeket szintén főleg kezdő táncosoknak találtunk ki.

Programjaink résztvevői így magabiztosan léphetnek a parkettre a legelegánsabb bálokon is.

12. Többen jönnénk együtt barátok, jöhetünk egy csoportba?

A rövid válasz, hogy igen, ez csupán a szabad helyek számától függ.

Ha megtöltenének egy csoportot, akkor akár egyedi program lehetőségre is van opció, lásd a következő pontot!

13. A barátainkkal együtt jönnénk és megtöltenénk egy csoportot (8-10fő). Van lehetőség egyedi program szervezésére számunkra?

Igen, ez esetben vegyék fel velem a kapcsolatot telefonon, vagy írjanak e-mailt, hogy egyeztethessünk és megkeressük a megfelelő időpontot, ami megfelel számunkra. Ilyenkor van opció egyedi igények megvalósítására is.

14. Vannak egyéni táncprogramok?

Kétféle egyéni táncprogramunk is van.
Az egyik a tánctanácsadás, melyben főként az üzleti életben való fejlődést segítjük a táncokon keresztül. Több információ hamarosan!

A másik a privát táncprogram, melyet főként olyan vendégeinknek kínálunk, akiknek fontos a diszkréció és igazán gyorsan és akár mélyebben szeretnének megismerkedni a táncokkal.
Több információ hamarosan!

15. Van lehetőség folytatni a programokat, magasabb szinten megismerni a táncokat?

Programjainkat elsősorban kezdő táncosoknak ajánljuk. Akik nálunk már megtapasztalták az egész hétvégés vagy a 4 délutános tánctöltődést, azoknak kínálunk ilyen programokat, melyeket a TáncSzalon Levelekben csak nekik hirdetünk meg!

16. Hogy mondhatom le az alkalmat, ha közbe jön valami?

A meghirdetett programjainkat megszervezzük az adott időpontban. Összeszervezzük a kollégáinkat, készülünk vendégeink fogadására.
Mi is beletesszük az időnket és energiánkat, hogy mindig valami újat, izgalmasad adhassunk – így vendégeink igen különleges élményben gazdagodhatnak.

Épp ezért hasonlóan működünk, mint egy opera előadás, egy vagy egy üzleti rendezvény esetén.
A rendezvény meg van tartva, a megjelent résztvevők pedig élvezik a programot. Lemondanás helyett keressünk egy másik alkalmat!
Jószándékú vevő nem akarja lemondani az utolsó pillanatban, épp ezért ez a szabályzat azok ellen van, akik vissza szeretnének élni a TáncSzalon programokkal.

Lemondási feltételek:

Először is, ha közbejön valami és nem tudunk elmenni, attól ne felejtsük el, hogy – többnapos rendezvény esetén – a többi napunk ott van, amin részt tudunk venni. Egynaposnál pedig biztos fontosabb dolga volt, ha jelezni sem jelezte, hogy nem jön.

1. A rendezvény megkezdése előtti 2 héttel, tehát 14 nappal korábban:

  • Díjmentes lehetőség átteni egy másik alkalomra a következő 3 hónapon belül. Ehhez a vevő telefonon egyeztetheti kell a TáncSzalonnal, ahol közösen megkeresik a megfelelő időpontot. Ez esetben díjmentesen áttehető az időpont.
  • A jegyár 30%-a költségként fizetendő abban az esetben, amennyiben vevő nem talál másik időpontot 3 hónapon belül, amelyre áttenné a programot és nem óhajt részt venni az eseményen – lemondja ezen határidő előtt. Amennyiben több jegyet vásárol egy név alatt, akkor annyi alkalommal számoljuk fel a 30%-ot, ahány jegyet vásárolt. Természetesen ez azt jelenti, hogy a maradék 70%-ot a szolgáltató, a TáncSzalon a hivatalos, írásos lemondás után 5 munkanapon belül visszautalja vevő számára.

2. A rendezvény megkezdése előtti 2 hétben, tehát 14 napon belüli lehetőség:

  • A jegyár 40%-os költség ellenében van lehetőség egy másik alkalomra átteni a programot.
  • A jegyár 80%-át költségként számoljuk fel, amennyiben lemondja, a maradék 20%-ot szolgáltató visszatéríti vevő számára (lásd a fentebbi pontot).
  • Kivétel: A családi vészhelyzet. Ez esetben kérem jelezze telefonon, hogy át tudjuk beszélni a lehetőségeket – ilyen esetben keresni fogjuk a megoldást, lehetséges a díjmentes lemondás is.

17. Mit jelentenek a friss, energiát adó falatok?

Azért, hogy az a pár óra kényelmesen teljen, mindig kedveskedünk valami aprósággal. Friss pogácsára és TáncSzalon süteményre biztosan számíthat, de lehet, hogy készülünk még valami meglepetéssel is.
Ilyen alkalmakkor azt javasoljuk, hogy engedje el magát, hisz úgyis lemozogja a bevitt szénhidrátokból származó kalóriákat.

18. Mit tartalmaznak a szomjat oltó italok?

Ilyenkor különösen fontos a folyadék utánpótlás. Szénsavas és mentes vízre, különböző limonádékra, kávéra és teára számíthat a TáncSzalonban, így csupán a tánccipőjét és jókedvét kell hoznia, hiszen mindent megtalál a helyszínen.

19. Lehet-e dohányozni a TáncSzalonban?

A TáncSzalon nem dohányzó helyiség.

Sajnos dohányzás esetén az egész helyiségben érezni a dohány illatát, amire kifejezetten érzékenyek vagyunk. Emiatt alapvetően nem fogadunk dohányzó vendégeket.

Amennyiben dohányzik, de úgy érzi, hogy szívesen lemond arra a pár órára / arra a napra a dohányzásról, akkor örömmel látjuk.
Ezzel kapcsolatban még a befizetés előtt pontosítsunk telefonon, hogy ne legyen félreértés köztünk.

20. Van-e átöltözési lehetőség?

Tágas szekrényeinkben tudja letenni kabátját és cipőtárolóinkba teheti kültéri cipőjét, majd ha szeretne, van lehetősége átöltözni is.
Amennyiben több szettet hozni a hosszabb program miatt, akkor azt is van lehetőség tárolni.

Kérdése van?
Lépjen velünk kapcsolatba!